Når du maler med Vintage Paint, så har du uendelige muligheder og kombinationer, nøjagtig til dit helt særlige look.

Her kiggger vi lidt nærmere på hvordan rust effekt kan skabes

Når du ønsker at give et møbel udseende af at være gammelt, så kan det være en god idé at arbejde i flere lag. Det giver dybde til farverne og fremhæver noget særlig unik ved netop dit møbel. Denne teknik kan bruges til alle farver, men her er det en kande i jern som jeg ønsker at give lidt patina med rusteffekt. 

Det første Lag:

- Jeg starter med at male hele kanden i farven Vintage Paint warm red.

sådan maler du med vintage paint

Det andet Lag:

 - det andet lag på kanden er i farven Vintage Paint warm blue. Her maler jeg også over hele kanden. 

Det tredie Lag:

 - Derefter maler jeg i farven Vintage Paint french beige, som er min yderste farve. 

Slut af med slibning og voks:

Når malingen er helt tør bruger jeg et stykke sandpapir korn 120 - og sliber lidt hist og pist hvor jeg syntes kanden skal se slidt ud. Nogle steder sliber jeg dybere end andre. Du kan også slibe helt i bund og få den inderste farve igennem også. På denne kande har jeg slebet blødt nogle steder og mere hjårdt andre steder. Nogel af de steder hvor jeg har slebet hårdt kommer den røde goså frem, den syner lidt af rust når den er blandet med den blå. Derudover ligner det at kanden er meget gammel og den er bemalet i mange lag. 

Efter slibningen har jeg givet den brun voks på det hårdt slebne steder, på tuden og på håndtaget og en smule ved bunden.

Da den brune voks var tør, lagde jeg sidste lag på med en klar voks over det hele. Så kan jeg bruge kanden for eksempel til en buket blomster eller en potteplante. Den tåler aftørreing nu den er vokset. 

Hvis jeg ville bruge den udenfor er det bedre at slutte af med Primer & sealer, da det lukker overfladen. Bruger du voks udendørs risikerer det at boble op ved varmepåvirkning fra solen. 

 

mal kande med vintage paint

Her er kanden som det færdige reultat. den er forskellige på siderne, så det ligner mere naturligt slid.

mal med hvid kalk maling

Den indvendige side af kanden, der har jeg givet lidt lige i toppen, så ser den ikke så ny ud, hvis den står med en buket blomster. 

Til denne kande er der brugt ca. 30 ml af hver farve vintage paint: French Beige, warm red og warm blue og ca. 15 ml voks Det er selvfølglig underlaget der bestemmer hvor meget der bliver suget, både af maling og voks. 

Vi håber, at Du kan få glæde af inspiration fra vores små projekter og fra alle vores søde kunder, der deler deres billeder. Har du også lavet et lille eller stort projekt - så vis os det gerne. - Skriv til: gh@hebehome.dk

Vil du se alle vores Vintage Paint produkter? - Så klik her - VINTAGE PAINT