Musselmalede smukke blomster

Musselmalet i alle afskygninger er meget populære i de fleste hjem. Nogen foretrækker den "ægte" vare - fra Royal Copenhagen og andre er i den helt anden ende af skalaen nemlig i det gamle fajance fra for eksempel Gustavsberg.

 

Musselmalet mønster er opstået i Kina - der findes gamle stel fra Kina der går tilbage fra før 1710 hvor produktionen startede på Meissen fabrikken i Dresden i Týskland. Produktionen af det danske musselmalede stel kom først i 1885 og har derfra taget Danmark og en stor del af verden med storm. I dag er musselmalet et af Danmarks ikoner og repræsenterer en væsentlig samlerværdi i hele landet og mange andre lande. Aluminia har gennem historien været gået op og ned. De tidligste musselmalede danske fajancestykker er lavet af Alumina, som kom under Royal Copenhagen.

 

 

Svenske Gustavsberg er også en af de ældre producenter af musselmalet. De begyndte at producere i 1885. Deres musselmalede serie der hedder Alva - er en smuk serie i blomster, der minder meget om Royal Copenhagens musselmalet.

Gustavsberg Musselmalet er tungt og en smule mere robust end langt de fleste andre porcelænsting fra denne tidsperiode. Førhen blev ingenting smidt ud, men reperaret til det ikke kunne mere. Denne smukke kande er et vældig godt eksempel at tingene skulle holde, når først de var købt. Den forreste del er blevet repereret og i dag giver det kanden den smukkeste charme.

 

 

Tyske Villeroy & Boch er også en af de gamle spillere på banen. De har produceret et væld af musselmalet porcelæn, men i en meget mere forenklet udgave. Det gjorde det hurtigere og producere og dermed billigere at sælge.

 

V&B s musselmalet er lidt lysere i den blå farve og mere cremet i selve fajancen. Der er senere udgaver produceret musselmalet i porcelæn også .

 

   

 

 

Musselmalet i Nyere Tid

Det sidst skud på stammen af musselmalede blomster er alle de nyere produktioner primært fra Tyskland og Danmark. Et rigtig Godt eksempel på det nyere musselmalet er denne flotte skål.

Den er ikke stemplet, så vi kan ikke sige med sikkerhed hvor den stammer fra. Men den minder meget om en del af det tyske musselmalede nyere porcelæn. Den er i meget flot stand og er lavet næsten som en kombination af de mange musselmalede stel. Både hel og halvblonde, lidt riflet og musselmalede blomster i både enkle og detaljerede tegninger. 

 

 

 

 

De Små Finurlige Musselmalede

Det sidste afsnit skal omhandle små finurlige og yndige ting musselmalede ting. Mange af de små ting er ikke stemplet, så oprindelsen kan kun antages udfra udseende. Nogle ganske få er dog alligevel stemplet, for eksempel denne yndige lille fingerbøl, den er fra danske Bing & Grøndahl. Slet ikke til at stå for.

 

Den lille bitte flødekande er fra Tyske Villeroy & Boch. Smukt udført og er i en lækker gammel fajance med masser af udstråling, charme og patina. Den fortæller at den har været brugt flittigt gennem mange mange år.

 

Dåser med musselmalet mønster er også gennem tiderne lavet mange gange. De søde dåser er også praktiske til opbevaring og selvfølgelig til pynt.

 

     

De mange søde og finuerlige ting der gennem tiderne har kunnet fås dækker både over service, skåle, face, saucer, terriner og også over bestik, serveringsbestik og ikke mindst Dukkestel. Der er lavet adskillige små søde dukkestel, så pynter så fint.

Alle de søde finuerlige ting har været på auktion i vores Facebook Hygge gruppe " Skønne gamle sager og Outlet brugskunst " - klik her for at komme til gruppen >>> 

Der kommer nye auktioner hver uge og ind imellem også nogle af alle de skønne gamle musselmalede ting lige fra dukkestel til royal copenhagen.

 

Vil du se hvad der er på lager af musselmalet lige nu - klik her >>>

Og ellers hold øje i Facebook gruppen, samt her i netbutikken og selvfølgelig er det en god idé at tilmelde dig Nyhedsbrevet, som kommer jævnt i takt med Nyheder, Udsalg, tilbud og meget mere. Du kan tilmelde dig Nyhedsbrevet her >>>

 

 

Mix Nyt og gammelt i de blå toner for at understrege en smuk landstil

 

Vi håber du har fundet inspiration til Julegaverne eller til at indrette dig med musselmalet.

Har du billeder fra dit hjem du gerne vil dele med os - så skriv til os på GH@GALLERI-HEBE.DK

Hav en dejlig dag KH Hebe