vintage paint moss green

Når der kommer en ny vintage paint farve på hylderne kripler det Altid lige for at prøve den af. Hvordan ser den ud med hvid antik voks, brun antik voks og klar antik voks. Hvordan virker den når den tørrer op og hvordan passer den ind i vintage stilen.

Den nyeste farve på hylderne her i butikken er Moss Green - en super lækker blød grøn farve, som er lidt i retningen af mos, men meget mere duset og mild. 

Når den tørrer op er den lidt lysere end den grønne farve du ser her på det våde maling. Det skyldes kalken i malingen, det vil altid "runde" farven af, når den er tør. 

Kasse malet i Moss Green

 

Herunder ses en lækker kasse i almindeligt fyrretræ, der er malet med Et lag maling med moss green. Hvis fyrretræet har knaster og står i råt træ kan det være en god idé at smøre knasterne med Shellac (fås i tømmerhandel) eller primer (fås her i vores eget mærke Vintage paint). Den gamle harpiks fra knasterne kan trække gult igennem. Denne kasse var behandlet med lak før og det lukker også for knasterne, så det vil ikke trække igennem her. Hvis det er møbler med det gamle fernish lak, kan det også trække gult og nogle gange lyserødt igennem. Så er det en god ide at behandle hele møblet med Primer/sealer først.

 

 

kasse malet med vintage paint

Når du har malet dit møbel eller din ting med kalkmalingen, så kan du tilføje prikken over i'et med voksen. Jeg er stor tilhænger af voksen, fordi den er nem at arbejde med, og du kan fremelske forskellige effekter og fremhæve særlige ting med voksen.

Voksen smøres på i tynde lag - det kan smøres på med en pensel, en svamp eller en bomuldsklud. Gamle lagener og tshirter egner sig særdeles godt til at smøre voks på. Det kan være fint at kombinere med pensel og en klud, da det kan være svært at få voksen ind i små kringelkroge med en klud. Når voksen har siddet i 20-25 minutter er det en god idé at polere efter med en tør klud. Det tager overskydende voks væk og møblet vil føles silkeblød at røre ved ,når voksen er helt tør. Voksen er tør dagen efter det er poleret på.

 

sådan maler du med kalkmaling

Hvis det er en overflade der skal være mere rengøringsvenlig, kan det være rigtig godt at give det 2-3 tynde lag voks. Vent 3-6 timer i mellem hvert lag - har du tid til en dag i mellem ville det være det bedste. Smør tyndt lag på og polér - det giver et super holdbart møbel som er meget rengøringsvenligt. Hvis du ligger en vanddråbe på et ubehandlet træbord vil dråben trænge ned i pladen i løbet af få sekunder. Ligger du en vanddråbe på et vokset bord vil dråben ligger der til den er fordampet. Det trænger ikke ned i. Så er du i tvivl om du har vokset dit møbel nok, så prøv denne lille test med vanddråben. Det er kun nødvendigt på de vandrette flader at give ekstra voks. De lodrette flader bliver ikke smudsige og støvsamlende på samme måde som en vandret flade.

Ønsker du et møbel der kan afvaskes over det hele, så give det et par gode lag voks over alt. 

Giv den Patina

 

En kasse som den her har ingen små krummelurer eller skæve kanter og hjørner voksen sådan kan ligge sig ned i. Så kan def være nødvendigt at hjælpe "patina" lidt ved at slibe med noget sandpapir.

 

 

Slib på de "udsatte" steder - der hvor der normalt vil forekomme slid. For eksempel på håndtag, på hjørner og kanter. Når du er færdig med at slibe giver du dit møbel voks. Denne flotte kasse har fået et lag KLAR VOKS. Voksen er smurt på med en gammel bomuldsklud, stået i ca. 20 minutter og derefter tørret over med en ren klud. Den har stået til dagen efter og derefter fyldt med masser af nips og skønne sager. Hvis "patineringen" skulle have været fremhævet endnu mere, skulle den have en tur med den brune voks.

Du kan vælge om det skal være over det hele eller bare på udvalgte steder. Når du bruger den brune voks direkte på malingen (uden klar voks først) ændrer det selve farven på malingen til en mere mørk og varm grøn farve, som på billedet herunder.

 

sådan maler du med kalkmaling 

 

Englen og den lille kande er begge to malet med Moss Green og derefter vokset med den Brune antik voks.

 

 

De tre helt almindelige terracotta potter har fået et lag med Moss green og derefter et lag klar voks og et lag hvid voks. Den potte der ligger forrest har endnu ingen voks fået. Når man giver et klart lag voks først, så reduceres effekten af den farvede voks, da revner og udhulninger allerede er fyldt lidt med den klare voks. Syntes du den skal have lidt mere gas - så bare giv dem et lag eller to mere.

 

Trækassen som potterne står i - den har fået en gang Natural white kalkmaling, og derefter er den "airbrushed" med moss green. Det betyder at der er kommet ganske lidt maling på penslen - pustet det lidt - og derefter "børstet" det på med en meget let hånd. Det gir et lækkert slidt look :)

 

Skift karakter med Vintage Paint

 

 

Det sjove ved Vintage Paint - kalkmaling og voks er at du kan få tingene til at ændre karakter... Der hvor man førhen savndede lige at give den lidt gas og få møblet, kassen eller dåsen til at se ældre og slidt ud... Det kan du legende let lege med nu, hvor du kan supplere effekterne med voks. Antik voksen giver lige nøjagtig den forskel. Den dåse er ret "ny" - brugt - men ny. Den er malet med moss green og derefter har den fået en tur med antik voks brun. Det giver både noget karater og alder til den ellers rimelig nye dåse. Fin er den blevet. Voksen gør det også nemmere at mixe forskellige ting sammen i samme toner og give tingene personlighed med forskellige effekter i voksen. Samlet set et rigtig fint og hyggeligt stilleben - i lige de farver du holder allermest af.

 

 


 

Moss Green trækkes godt ned af hylderne og Du kan finde den lige her >>>

 

Find Alt i Vintage Paint lige her >>>

 

Har du lyst til at dele et møbel eller en ting du har malet? Så send os en mail på gh@hebehome.dk med før og efter billeder og en lille beskrivelse af hvad du har lavet - Vi Elsker at høre fra dig. :)  Rigtig God malefornøjelse.